محمدعلی اوحدی
محمدعلی اوحدی از بنیانگذاران هنر تلاوت قرآن کریم در سال 1315 در شهر مقدس کربلا دیده به جهان گشود.
وی فرزند شیخ علی خراسانی است و شیخ نماینده آیتالله میرزا محمدحسین اصفهانی و آیتالله بروجردی در استان خراسان بوده است.
اوحدی آموزش روخوانی و روانخوانی قرآن را در حدود 11 سالگی نزد استاد شیخ عبدالرحمن دروی گذراند سپس در محضر استادانی چون عبدالفتاح شعشاعی و ابوالعینین شعیشع در کربلا به ویژه استاد شعشاعی به تلمذ پرداخت.
در زمانی که وی به همراه خانواده در کشور عراق زندگی میکرد صدای دو تن از اساتید مصری به نامهای «عبدالفتاح شعشاعی» و «ابوالعینین شعیشع» باعث شد تا او شیفته قرآن کریم شود.
این قاری برجسته قرآن کریم سال 1354 حدود 6 ماه در کشور مصر نزد اساتیدی چون؛ «مصطفی اسماعیل»، «محمدصدیق منشاوی»، «شحات محمدانور»، «ابوالعینین شعیشع»، «عبدالباسط محمد عبدالصمد»، «بدر حسین» و «محمد طوخی»تعلیم دید و تلاوتهای زیادی نزد این اساتید اجرا کرد.
وی پس از سالها اقامت در کشور عراق در اثر تغییر قطب مرجعیت شیعه و حضور حضرت آیت الله بروجردی در شهر مقدس قم تصمیم به بازگشت به وطن گرفت و پس از اندک مدتی اقامت در شهر مقدس قم به شهر مقدس مشهد رفت و در آنجا اقامت گزید.
محمدعلی اوحدی از داوران و اساتید برجسته تلاوت قرآن کریم و جزو نخستین بانیان رواج سبک تلاوتهای مصری در ایران بود.
وی که پدر شهید و خادم بارگاه ملکوتی امام رضا(ع) نیز بوده است، در طول عمر خود شاگردان بسیاری را تربیت کرده و تعداد زیادی از قاریان ممتاز کشور از شاگردان وی به شمار میآیند.
مرحوم اوحدی سفرهای متعدد تبلیغی - ترویجی را به اقصی نقاط جهان در آسیا، اروپا، آفریقا و آمریکای لاتین داشت.
او در سالهای آغازین جنگ تحمیلی دو تن از فرزندان خود را راهی جنگ حق علیه باطل کرد و سرانجام یکی از آنها به مقام رفیع شهادت نائل و دیگری هم جانباز شد.
مرحوم اوحدی از همان زمان به پیشنهاد مقام معظم رهبری مأمور شد تا به همراه جمعی از قاریان مشهد به شهرهای مختلف کشور سفر کند و به اجرای قرائت قرآن بپردازد؛ وی فعالیتهای قرآنی زیادی در پرونده خود ثبت کرد که برگزاری جلسات آموزش قرآن یکی از فعالیتهای مستمر او بود.
یکی از توصیهها و تاکیدات استاد مرحوم محمد علی اوحدی به قاریان جوان، احترام گذاشتن به بزرگسالان، پیشکسوتان و اساتید قرآنی و همچنین مطالعه زیاد در زمینههای قرآنی و خواندن کتاب های مرتبط با هنر تلاوت بود.
در چهاردهمین همایش تجلیل از خادمان قرآنی کشور در سال 1388 از محمدعلی اوحدی به عنوان خادم برگزیده قرآن تجلیل شد.
محمدعلی اوحدی اواخر دی سال 1391 در حدود ۸۰ سالگی به علت بیماری درگذشت و به فرزند شهیدش پیوست.